logo
logo
logo
logo

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

,

Reisevilkår

{{wt_travel_provider}}

1. TripX kjøp- og reisevilkår for feriereiser som selges som individuelle reisekomponenter og som ikke omfattes av pakkereiseloven

Disse reglene gjelder feriereisene hvor TripX kun formidler individuelle reisekomponenter som nedenfor.

Formidling av hotellrom:

Gjennom omfattende kontroller og forhandlinger har TripX inngått avtaler med hotell av god kvalitet i respektive hotellkategorier, til meget gunstige priser. Når du bestiller hotell på TripX er du gjennom vår avanserte teknologi inne i hotellenes bestillingssystem og kan bruke våre forhåndsforhandlede minisatser. I forbindelse med bestillingen foretar du en tredjepartsavtale med hotellet. Hotellet blir dermed din kontraktspartner. Kort etter bestilling, vil du ha tilgang til en hotellkupong som gir deg din hotellreservasjon. Vær oppmerksom på at innsjekking vanligvis skjer kl. 14:00 på ankomstdagen som er bestilt, og utsjekk skjer normalt kl. 12.00 på dagen for avreise fra hotellet. I noen tilfeller kan utsjekk skje kl. 11:00.

Formidling av flyreiser:

TripX har et bredt partnerskap med de fleste flyselskapene, for tiden cirka 100. Når du bestiller flybilletter hos TripX er du gjennom vår avanserte teknologi, direkte eller indirekte, inne i flyselskapenes bestillingssystem. I forbindelse med bestillingen foretar du en tredjepartsavtale med flyselskapet. På samme tidspunkt som du betaler til TripX blir kostnaden av flybilletten overført til flyselskapet. Flyselskapet blir dermed din kontraktspartner. Kort etter bestilling får du tilgang til en separat(e) flybillett(er) som er 100 % betalt.

Formidling av leiebiler:

TripX har et bredt partnerskap med de fleste leiebilfirmaer, for tiden cirka 65 stykker. Når du bestiller leiebilen via TripX er du gjennom vår avanserte teknologi, direkte eller indirekte, inne i bilutleiefirmaenes bestillingssystem. Leiebilfirmaer får muligheten til å gi den beste prisen på din forespørsel. Dette betyr at konkurransen om din forespørsel er stor, og det er ofte 5-10 leiebilfirmaer som strever etter å gi deg den beste prisen på din forespørsel. I forbindelse med bestillingen vil du inngå en tredjepartsavtale med bilutleiefirmaet. I samme øyeblikk som du betaler til TripX blir kostnaden av leiebilen overført til bilutleiefirmaet. Leiebilfirmaet blir dermed din kontraktspartner. Kort tid etter bestilling har du tilgang til en egen leiebilskupong som er 100% betalt.

Formidling av transport på reisemålet:

TripX har et samarbeide med transportselskaper på destinasjonene. Når du bestiller en tur gjennom TripX er du gjennom vår avanserte teknologi, direkte eller indirekte, inne i transportselskapenes bestillingssystem. I forbindelse med bestillingen inngår du en tredjepartsavtale med transportselskapet på ditt valgte reisemål. På samme tidspunkt som du betaler til TripX, overføres kostnaden for transport til transportselskapet. Dermed blir transportselskapet din kontraktspartner. Kort etter bestilling får du tilgang til et separat transportbevis.

En ferietur med individuelle reisekomponenter betyr at du bestiller à la carte fra partnerens utvalg av reiserelaterte komponenter.

Bestillingsinformasjon

Det er kjøpers ansvar å kontrollere at bestillingsbekreftelsen som sendes via e-post stemmer overens med bestilte reiseprodukter. Om noe ikke stemmer i bekreftelsen, eller om bekreftelse ikke mottas direkte etter bestilling, skal TripX kontaktes umiddelbart.

Informasjon om navn

Det er kjøpers ansvar å oppgi korrekt navn på de reisende. Navn for samtlige reisende i bestillingen skal skrives på følgende måte:

Etternavn: Alle etternavn, nøyaktig slik de vises og staves i passet,

Fornavn: Første fornavn, nøyaktig slik det vises og staves i passet.

Merk: Andre navn som vises som fornavn i passet skal ikke skrives inn.

Enkelte flyselskaper og hoteller tillater ikke navneendringer. I de tilfeller hvor flyselskapet ikke aksepterer navneendring, må ny billett bestilles. Kun kjøperen kan be om endringer i bestilt reise, og dette må gjøres senest fem arbeidsdager før avreise. Om endring er mulig, står kjøperen selv for eventuelle endringskostnader som oppstår ved feil navn, feilstavet navn eller feil navnerekkefølge. Eventuelle endringer skal alltid bekreftes skriftlig av både kjøper og TripX før de gjennomføres.

Administrativ avgift ved navneendringer

I de tilfeller hvor navneendring kan gjøres, tar TripX en administrativ kostnad utover den kostnaden som flyselskapet og/eller hotellet krever. Avgiften er alltid på minst 495 kroner per person. Navn må alltid være endret før avreise, og eventuelle endringer skal alltid bekreftes skriftlig av både kjøper og TripX før de gjennomføres. Kun kjøperen kan gjennomføre endringer på en allerede bestilt reise.

Administrasjonsgebyr når du søker om refusjon av flyskatt.

I tilfeller hvor det kan søkes om refusjon av flyskatt, vil TripX utkreve et administrasjonsgebyr på 495 NOK per person.

Betaling

Du kan betale med bank-, debet- og kredittkort. Ditt kort vil bli belastet umiddelbart når du betaler din reservasjon. Det tilkommer ingen avgifter uansett korttype. Vi godtar kun kort utstedt i EU-land og land tilknyttet Schengen (inkludert Norge og Sveits).

I en eventuell refusjon vil kostnadene bli kreditert til samme kort som brukt ved betaling. Det kan ta inntil tre dager for å få pengene på kortet.

TripX bruker 3D-Secure for kryptering av alle kortbetalinger. Denne svært sikre kort-betalingsløsningen via internett er utviklet av Visa og Mastercard for å identifisere kortinnehaveren. Ingen data du skriver inn under kryptering blir lagret av TripX etter at reisen er fullført. Uavhengig av leverandørens regler, blir kortet ditt belastet når du bestiller.

Informasjon om andre betalingsmetoder «TripX Faktura» (i samarbeid med Avarda), «Internettbank», «TripX Betaling», «Klarna Faktura», «Klarna Rentefritt & Avbetaling», les mer under kategorien «Betaling» på startsiden.

Uansett betalingsmetode vil du være bundet av reiseavtalen som om du betalte 100 % av reiseprisen ved bestilling.

Priser

Våre priser inkluderer alle skatter, avgifter og flyplassavgifter.

Følgende tillegg er ikke inkludert i den totale prisen:

• Lokale skatter på flyplass og hotell. Noen destinasjoner har innført lokale avgifter på turistovernattinger, inkludert Italia og Barcelona. Disse betales kontant av kunden på stedet.

• Lokal transport mellom flyplasser ved flybytte (for eksempel i New York, Paris og London). Dette betales kontant av kunden på stedet.

• Visum

Mange flyselskaper tar betalt for bagasje og noen ganger for manuell innsjekking (via automater eller online er gratis). Disse tilleggstjenestene kan alltid bestilles når du bestiller flyet. Når du velger et fly vises vilkårene for det valgte flyselskapet.

Pris- og antallsfeil

Dagens raske og effektive teknologi kan bety at både pris og tildeling av bestilling kan være feil. Vi forbeholder oss derfor retten til å returnere med en rettelse innen 24 timer ved eventuelle alvorlige feil. Ved bestilling i helgene har vi rett til å returnere neste hverdag.

TripX Travel forbeholder seg retten til eventuelle prisfeil, tekniske problemer, datafeil og endringer utenfor vår kontroll. Disse er forårsaket for eksempel av flyselskaper som viser plasser som ikke er tilgjengelige eller feil priser fra hotellreserveringssystemet eller fra utleiefirmaer. Kunden vil bli varslet så snart TripX mottar slik informasjon fra leverandørene.

Ombestillingsvilkår

Pakkereiser som bestilles og kjøpes av TripX kan ikke ombestilles.

Avbestillingsvilkår

Pakkereiser som bestilles og kjøpes av TripX kan ikke avbestilles, med mindre avbestillingsforsikring er kjøpt. For informasjon, se «Avbestillingsforsikring» nedenfor.

Ved avbestilling av ferdig betalt reise uten avbestillingsforsikring, vil tilbakebetaling ikke foreligge.

Ved avbestilling av delbetalt reise uten avbestillingsforsikring, er kjøperen pliktig å betale for hele bestillingen.

Ved avbestilling av reise uten avbestillingsforsikring der depositum er betalt, er kjøperen pliktig å betale for hele bestillingen.

Mer deg at 4-timers – alternativt 24-timers – angrerett ikke gjelder for pakkereiser.

Om avbestillingsforsikring er kjøpt samtidig med bestilling av reise og reglene for avbestillingsforsikringen er fulgt, skal avbestilling av alle eller deler av reisekomponentene alltid skje umiddelbart etter at problemet har oppstått. Reisen må alltid være avbestilt før avreise for at en eventuell tilbakebetaling skal kunne innvilges. Kun kjøperen kan avbestille en bestilt reise. Ved avbestilling av reise utenfor våre åpningstider må du alltid kontakte flyselskapet og/eller hotellet direkte. Gi deretter beskjed til TripX om hvilke handlinger som er gjort.

Avbestillingsforsikring

For å muliggjøre avbestilling av reise grunnet eller i forbindelse med sykdom eller alvorlig verifiserbart hinder, anbefaler vi deg å tegne en separat avbestillingsforsikring. Les mer under punktet «Avbestillingsvilkår». Detaljert informasjon om regler og forutsetninger for avbestillingsforsikringen finner du her: https://www.tripx.no/avbestillingsbeskyttelse

Barn som reiser alene

Vi kan ikke håndtere bestillinger med barn som reiser alene, men viser til flyselskapene som med sitt nærvær under hele reisen kan sikre en trygg håndtering.

Ønsker

Dine ønsker kan ikke garanteres. Romønsker håndteres av hotellet, og spesialutstyrt leiebil eller spesifikk modell håndteres av leiebilfirmaet. På TripX-nettsiden får du mulighet til å spesifisere dine ønsker, men vi kan ikke garantere dette. Seng eller barneseng for barn under 2 år er ikke inkludert. Vennligst informer hotellet ved ankomst hvis du trenger noe ekstra. Eventuelle kostnader for ekstra tilbehør belastes av kunden på stedet.

Pass, visum og vaksinasjoner

Du som reisende er ansvarlig for å ha gyldig pass, visum, visum for mellomlanding, nødvendige vaksinasjoner og andre eventuelle dokumenter for det landet som du besøker. OBS! Flere land krever at passet er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen.

De fleste land utenfor EU krever en hjemreisebillett og/eller en billett videre fra landet. Hvis du ikke kan vise til dette, kan du risikere å bli avvist ved avreiseflyplassen, eller ved ankomst til landet. Om du ikke er norsk statsborger, kan ovennevnte også være relevant innen EU. I tilfelle dette skjer, finnes det ingen mulighet for tilbakebetaling eller ombestilling.

Tidstabellendringer

Det er alltid kundens eget ansvar å kontrollere tidstabellendringer direkte med det bestilte flyselskapet. TripX er ikke ansvarlig for e-post som av en eller annen grunn ikke kommer til mottakeren (for eksempel spamfilter). I tilfelle flyselskapet tillater avbestilling på grunn av tidstabellendringer, tilbakebetales hele summen. Senest 24 timer før avreisen må du kontrollere med avreiseflyplassen at det ikke har skjedd noen tidstabellendringer.

Gjennomføring av flyreisen

TripX distribuerer kun flybillettene, og er ikke ansvarlige for hendelser som involverer flyreisen. For eksempel bagasje, avgifter for bagasje som ikke inngår i flyprisen, innstilte fly og tidstabellendringer. Dette ansvaret ligger på flyselskapet og klager må henvendes direkte til dem. Tapt eller skadet bagasje skal alltid rapporteres direkte på flyplassen til ansvarlig fly-/håndteringsselskap. Dette må gjøres i sanntid med hendelsen. Ved forsinkelser har du som passasjer rett til betydelig kompensasjon fra flyselskapet. Still krav på denne kompensasjonen på plass i forbindelse med forsinkelsen. Link til EU-regler. Det er ofte vanskelig og tidkrevende å få ut flyselskapets kompensasjon i etterkant.

Vær oppmerksom på at alle flytider oppgis i lokale tider.

Glem ikke å kontrollere avgangstider for både ut- og hjemreise 24 timer før avreise. Besøk gjerne ditt flyselskaps hjemmeside.

Mange flyselskap tar betalt for bagasje og andre tjenester som kan være knyttet til reisen. Pass på å sjekke flyselskapets regler. Det er ofte dyrere å betale for bagasje på flyplassen enn å bestille denne tjenesten på forhånd, enten på TripX sin nettside ved bestilling, eller direkte med flyselskapene før avreise.

Noen ganger samarbeider flyselskapene. Dette kan bety at du bestiller fly med et flyselskap, men til slutt utføres flyreisen med et annet flyselskap. Det er relativt vanlig og er vanligvis referert til som codeshare .

I spesielle tilfeller kan flyselskapet endre flyruten, noe som kan føre til en mellomlanding som ikke er planlagt fra begynnelsen.

Noen flyselskaper inkluderer både mat og drikke i flybillettprisen. Andre flyselskaper tar betalt for mat og/eller drikke under flyturen. For mer informasjon om tjenestene, se flyselskapenes nettsider.

Hvis du har bestilt tilleggsprodukter, som for eksempel leiebil, gjennom TripX, ta kontakt med leverandøren og gi beskjed om endret ankomsttid.

Hvis du har bestilt eksterne tilleggsprodukter utenfor TripX, bør du kontakte leverandøren og varsle om din endrede ankomsttid. TripX påtar seg ikke ansvar for kostnader påløpt for eksternt bestilte tjenester.

For informasjon om bagasjeregler, henviser vi til det respektive flyselskapets regelverk, som finnes på flyselskapets nettsider. Reglene varierer mellom flyselskapene.

Hotell

TripX er kun formidler av hotelltjenesten. I tilfeller der levert tjeneste ikke stemmer overens med det som er bestilt, skal feilen umiddelbart påpekes for hotellet. Hvis feilen ikke rettes opp, bør den reisende kreve erstatning/kompensasjon på stedet fra leverandøren. Hvis dette ikke er mulig, skal den reisende kreve en skriftlig erklæring fra leverandøren over hva som ikke er oppfylt og årsaken til dette. TripX har ingen mulighet til å korrigere en feil i etterkant etter hjemkomst. TripX skal kontaktes umiddelbart hvis ikke feilen korrigeres eller kompenseres i rimelig grad av hotellet.

Leiebiler

TripX er kun formidler av leiebiltjenesten. I tilfeller der levert tjeneste ikke stemmer overens med det som er bestilt, skal feilen umiddelbart påpekes for leiebilfirmaet, enten ved henting av leiebilen eller under leieperioden, umiddelbart etter at feilen oppstår. Hvis feilen ikke rettes opp, bør den reisende kreve erstatning/kompensasjon på stedet fra leverandøren. Hvis dette ikke er mulig, skal den reisende kreve en skriftlig erklæring fra leverandøren over hva som ikke er oppfylt og årsaken til dette. TripX har ingen mulighet til å korrigere en feil i etterkant etter hjemkomst. TripX skal kontaktes umiddelbart hvis ikke feilen korrigeres eller kompenseres i rimelig grad av leiebilfirmaet.

Transport

TripX er kun formidler av transporttjenesten. I tilfeller der levert tjeneste ikke stemmer overens med det som er bestilt, skal feilen umiddelbart påpekes for transportfirmaet. Hvis dette ikke er mulig, skal den reisende kreve en skriftlig erklæring fra leverandøren over hva som ikke er oppfylt og årsaken til dette. TripX skal kontaktes umiddelbart hvis feilen ikke korrigeres eller kompenseres i rimelig grad av transportfirmaet.

Reklamasjon

Hvis det underveis i ferien skulle oppstå feil ved noen av de individuelle reisekomponentene, skal leverandøren (flyselskap, leiebilfirma, hotell etc.) umiddelbart varsles om dette og gis mulighet til å rette det opp. Hvis reklamasjon i løpet av reisen rettes direkte til leverandøren, skal du alltid forsikre deg om å ha bevis på dette. Dette er svært viktig hvis du etter hjemkomst bestemmer deg for å rette krav mot leverandøren. Hvis du mottar erstatning eller kompensasjon direkte fra leverandøren under reisen og/eller hvis TripX ikke har blitt kontakten idet feilen oppsto, faller ofte retten til erstatning i ettertid bort. Reklamasjoner der den reisende ikke kommer til enighet med leverandøren, kan fremstilles for TripX for etterforskning. Reklamasjonen skal inneholde: Bestillingsreferanse, avreisedato, reisemål, detaljert beskrivelse av problemet, samt helst en skriftlig redegjørelse fra leverandøren om problemet og årsaken til dette. Avhengig av reklamasjonens karakter, forbeholder vi oss 3-6 ukers behandlingstid for å kunne stille krav til leverandøren. Via formular på www.tripx.no skal klagen sendes til e-mail.

Reisegaranti

TripX har stilt Reisegaranti til Kammarkollegiet (en parallell til det norske Reisegarantifondet). Reisegarantien gjelder ved kjøp av feriereise hos TripX bestående av minst to deler (fly, hotell eller leiebil) på en og samme bestilling. Reisegaranti gjelder ikke ved kjøp av for eksempel kun fly eller hotell.

Rettigheter som flypassasjer

Samtlige flypassasjerers rettigheter omfattes av regelverk kalt Montreal-konvensjonen. Innenfor EU er det også et eget direktiv som alle flyselskaper skal følge. Les mer på følgende lenke: Montreal-konvensjonen

Angrerett

Ifølge forbrukerkjøpsloven er det ingen angrerett på reiser som inneholder transport og losji. For mer info om dette, se www.konsumentverket.se

TripX sitt ansvar

Avtale om spesifikk transport, tjeneste eller produkt inngås mellom den reisende og den respektive leverandør. TripX har under ingen omstendigheter ansvar for indirekte tap inkludert blant annet: Reduksjon eller tap av produksjon eller omsetning, tap som følge av at transporten, tjenesten eller produktet ikke kunne benyttes på tiltenkt vis, uteblitt gevinst som følge av at avtale med tredjepart har falt bort, ikke blitt riktig oppfylt, eller ikke har kunnet inngås, eller skade som følge av derav, eller lignende tap, eller uteblitt eller redusert gevinst som bruker har forårsaket som et resultat av bruk av nettsiden, innholdet og de produkter som formidles av TripX.

Immaterielle rettigheter

Alle immaterielle rettigheter (inkl. patent, varemerkerettigheter og opphavsrettigheter) til nettstedet og dets innhold, tilhører TripX og/eller samarbeidspartnere. Det er ikke tillatt å bruke nettstedet og dets innhold i kommersiell sammenheng som for eksempel publisering eller videredistribusjon.

Brukermisbruk

TripX sitt nettsted skal ikke brukes til spekulasjonsformål. Det er heller ikke tillatt å gjøre villedende bestillinger uansett formål. Misbruk av dette slag kan være kriminelt og vil bli politianmeldt. Det kan i grove tilfeller foreligge skadeansvar for den som misbruker nettstedet. Brukere som benytter metoder beskrevet ovenfor og som bevisst benytter nettstedet på utilbørlig vis, vil bli utestengt helt eller delvis fra nettstedet.

Eksterne linker

TripX tar ikke ansvar for andre nettsteder som linker til TripX sitt nettsted, eller omvendt som TripX linker til.

Innhold på TripX og nettsteder som linker dit

TripX har som målsetting at all kommunikasjon skal være virusfri, men påtar seg ikke ansvar for konsekvenser om dette allikevel ikke måtte være tilfelle.

TripX sine nettsider er nøye gjennomarbeidet og stor innsats har blitt lagt ned for å unngå og forhindre ulike feil. Innholdet kan likevel inneholde feil eller mangler av tekniske grunner, skrivefeil eller andre årsaker. TripX påtar seg ikke ansvaret for slike feil eller mangler. TripX garanterer ikke eierskap eller opphavsrett til innhold som er levert av tredjeparter. TripX garanterer ikke at nettstedet har en viss tilgjengelighet eller bestemte responstider. TripX fraskriver seg uttrykkelig ansvar for både direkte og indirekte skader og tap som oppstår som følge av nettstedet eller at nettstedet ikke fungerer tilfredsstillende.

TripX sitt nettsted og dets innhold forutsetter «eksisterende tilstand».

I tilfeller der TripX, på tross av ovenstående, skulle finnes skyldig i skade/erstatning, skal totalbeløpet aldri kunne overstige et prisgrunnbeløp.

Gjeldende lov

Tvist i forbindelse med bruk av nettstedet og dets innhold skal avgjøres av Malmö tingrett som første instans.

Integritets- og sikkerhetsspørsmål, se også separat flik.

Når du booker en reise med TripX Travel AB aksepterer du også at TripX Travel AB sparer din e-postadresse til fremtidig markedsføring. Vi vil aldri gi din e-postadresse videre til tredjepart.

 

2. Reisevilkår for feriereiser som selges som pakkereiser og omfattes av pakkereiseloven

Dissereglene kompletterer svensk pakkereiserlov.

Bestillingsinformasjon

Det er kjøpers ansvar å kontrollere at bestillingsbekreftelsen som sendes via e-post stemmer overens med bestilte reiseprodukter. Om noe ikke stemmer i bekreftelsen, eller om bekreftelse ikke mottas direkte etter bestilling, skal TripX kontaktes umiddelbart.

Informasjon om navn

Det er kjøpers ansvar å oppgi korrekt navn på de reisende. Navn for samtlige reisende i bestillingen skal skrives på følgende måte:

Etternavn: Alle etternavn, nøyaktig slik de vises og staves i passet,

Fornavn: Første fornavn, nøyaktig slik det vises og staves i passet.

Merk: Andre navn som vises som fornavn i passet skal ikke skrives inn.

Enkelte flyselskaper og hoteller tillater ikke navneendringer. I de tilfeller hvor flyselskapet ikke aksepterer navneendring, må ny billett bestilles. Kun kjøperen kan be om endringer i bestilt reise, og dette må gjøres senest fem arbeidsdager før avreise. Om endring er mulig, står kjøperen selv for eventuelle endringskostnader som oppstår ved feil navn, feilstavet navn eller feil navnerekkefølge. Eventuelle endringer skal alltid bekreftes skriftlig av både kjøper og TripX før de gjennomføres.

Administrativ avgift ved navneendringer

I de tilfeller hvor navneendring kan gjøres, tar TripX en administrativ kostnad utover den kostnaden som flyselskapet og/eller hotellet krever. Avgiften er alltid på minst 495 kroner per person. Navn må alltid være endret før avreise, og eventuelle endringer skal alltid bekreftes skriftlig av både kjøper og TripX før de gjennomføres. Kun kjøperen kan gjennomføre endringer på en allerede bestilt reise.

Administrasjonsgebyr når du søker om refusjon av flyskatt.

I tilfeller hvor det kan søkes om refusjon av flyskatt, vil TripX utkreve et administrasjonsgebyr på 495 NOK per person.

Betaling

Du kan betale med bank-, betalings- eller kredittkort. Ditt kort debiteres umiddelbart når du betaler din bestilling. Det legges ikke til noen avgifter, uansett korttype. Vi aksepterer kun kort som er utstedt i EU-land og i land som er tilsluttet Schengen (også Norge og Sveits).

Ved en eventuell tilbakebetaling krediteres samme beløp som ble trukket ved betalingen. Det kan ta opptil tre dager innen pengene er tilbakeført til kortet.

TripX bruker 3D-secure for kryptering av alle korttransaksjoner. Denne svært sikre kort-betalingsløsningen via internett er utviklet av Visa og Mastercard for å identifisere kortinnehaveren. Ingen opplysninger du oppgir ved krypteringen beholdes av TripX etter at din reise er gjennomført. Uavhengig av leverandørens regler, debiterer vi din konto ved bestillingstidspunktet.

Informasjon om øvrige betalingsalternativ, «TripX Faktura» (i samarbeid med Avarda), «Internettbank», «TripX Betaling», «TripX Faktura», «Klarna Faktura», «Klarna Rentefritt og Avbetaling», les mer under «betaling» på startsiden.

Uavhengig av betalingsmetode, blir du bundet av reiseavtalen som om du har betalt 100 % av reisens pris i bestillingsøyeblikket.

Priser

Våre priser inkluderer alle skatter, avgifter og flyplassavgifter.

Følgende tillegg inngår ikke i totalprisen:

Lokale flyplasskatter og hotellskatter. Noen byer/land har innført lokale skatter for turistovernattinger, blant annet Italia og Barcelona. Disse betales kontant av kunden på stedet.

Lokaltransport mellom flyplasser ved flyplassbytte (for eksempel i New York, Paris og London). Dette betales kontant av kunden på stedet.

Visum

Mange flyselskap tar i dag betalt for bagasje, og iblant for manuell innsjekking (via automater og på nett er gratis). Disse tilleggstjenester kan du bestille når du bestiller flyturen. Når du har valgt fly, vises vilkårene til det utvalgte flyselskap.

Feil på pris og antall

Dagens raske og effektive teknikk kan innebære at både prissetting og allokeringer kan bli feil. Vi forbeholder oss derfor retten til å komme med rettelser innen 24 timer ved eventuelle grove feil. Ved booking i løpet av helg, har vi rett til å komme med rettelser neste virkedag. TripX Travel reserverer seg for eventuelle prisfeil, tekniske problem, datafeil og endringer utenfor vår kontroll. Disse forårsakes for eksempel av flyselskap som viser seter som egentlig ikke er tilgjengelige, eller feil angitte priser fra hotellenes bestillingssystem eller fra leiebilselskapenes prissettingssystem. Kunden vil bli varslet så snart TripX får slik informasjon fra underleverandør.

Ombestillingsvilkår

Pakkereiser som bestilles og kjøpes av TripX kan ikke ombestilles.

Avbestillingsvilkår

Pakkereiser som bestilles og kjøpes av TripX kan ikke avbestilles, med mindre avbestillingsforsikring er kjøpt. For informasjon, se «Avbestillingsforsikring» nedenfor.

Ved avbestilling av ferdig betalt reise uten avbestillingsforsikring, vil tilbakebetaling ikke foreligge.

Ved avbestilling av delbetalt reise uten avbestillingsforsikring, er kjøperen pliktig å betale for hele bestillingen.

Ved avbestilling av reise uten avbestillingsforsikring der depositum er betalt, er kjøperen pliktig å betale for hele bestillingen.

Mer deg at 4-timers – alternativt 24-timers – angrerett ikke gjelder for pakkereiser.

Om avbestillingsforsikring er kjøpt samtidig med bestilling av reise og reglene for avbestillingsforsikringen er fulgt, skal avbestilling av alle eller deler av reisekomponentene alltid skje umiddelbart etter at problemet har oppstått. Reisen må alltid være avbestilt før avreise for at en eventuell tilbakebetaling skal kunne innvilges. Kun kjøperen kan avbestille en bestilt reise. Ved avbestilling av reise utenfor våre åpningstider må du alltid kontakte flyselskapet og/eller hotellet direkte. Gi deretter beskjed til TripX om hvilke handlinger som er gjort.

Avbestillingsbeskyttelse

For å muliggjøre avbestilling av reise grunnet eller i forbindelse med sykdom eller alvorlig verifiserbart hinder, anbefaler vi deg å tegne en separat avbestillingsforsikring. Les mer under punktet «Avbestillingsvilkår». Detaljert informasjon om regler og forutsetninger for avbestillingsbeskyttelsen finner du her: https://www.tripx.no/avbestillingsbeskyttelse

Barn som reiser alene

Vi kan ikke håndtere bestillinger med barn som reiser alene, men viser til flyselskapene som med sitt nærvær under hele reisen kan sikre en trygg håndtering.

Ønsker

Dine ønsker er forespørsler, og kan ikke garanteres. Romtildeling gjøres av hotellet, og spesielt utstyrt leiebil eller spesifikk modell besørges av leiebilfirmaet. På TripX sitt nettsted blir du gitt muligheten til å angi dine ønsker, men disse kan ikke garanteres. Seng eller barneseng for barn under 2 år inngår ikke. Si ifra på hotellet ved ankomst hvis det er ønske om ekstrautstyr. En eventuell kostnad for ekstrautstyr betales av kunden på stedet.

Pass, visum og vaksinasjoner

Du som reisende er ansvarlig for å ha et gyldig pass, visum, visum for mellomlandinger, nødvendige vaksinasjoner og andre eventuelle dokument for det landet du skal besøke på din reise.

De fleste land utenfor EU krever en hjemreisebillett og/eller billett videre fra landet. Hvis man ikke kan vise til dette, finnes det en mulighet for å bli avvist allerede på avreiseflyplassen eller ved ankomst til landet. Hvis du ikke er norsk statsborger kan ovenstående til og med blir tilfelle innenfor EU. I slike tilfeller finnes det ingen mulighet for tilbakebetaling eller ombestilling.

Endring i avgangstider

Det er alltid kundens eget ansvar å kontrollere om det er endringer i avgangstider direkte med det aktuelle flyselskapet. I de tilfeller der TripX innhenter endringer i god tid, vil tidene i dine reiseplaner endres. TripX har ikke ansvar for at e-post ikke når mottakeren av forskjellig grunner (for eksempel på grunn av spamfilter). I de tilfeller flyselskapet tillater avbestilling på grunn av endringer i avgangstider, tilbakebetales hele summen. Senest 24 timer før avreise skal du kontrollere med avreiseflyplassen at det ikke har skjedd noen sene endringer i avgangstider.

Flyreisens gjennomføring

Vær oppmerksom på at alle flytider angis i lokal tid.

Glem ikke å kontrollere avgangstiden for både ut- og hjemreise 24 timer før avgang, på https://mytripandmore.com/, via respektive flyselskaps hjemmeside eller på avreiseflyplassens hjemmeside.

Mange flyselskap tar betalt for bagasje og andre tjenester som tilbys i forbindelse med flygningen. Kontroller flyselskapets regelverk nøye. Det er ofte dyrere å betale for eksempel ekstra bagasje på flyplassen, enn å bestille denne tjenesten på forhånd, enten på TripX sitt nettsted i forbindelse med bestilling av reisen, eller direkte hos flyselskapet før avreise. En del flyselskap krever at man sjekker inn før ankomst til flyplassen. Hvis dette ikke har skjedd kan man sjekke inn på flyplassen, men i så fall mot en høy avgift.

Tapt eller skadet bagasje skal alltid meldes fra om øyeblikkelig på flyplassen til ansvarlig fly-/handlingselskap. Dette må skje så raskt som mulig etter hendelsen. Ved forsinkelser har du som reisende rett til omfattende kompensasjoner fra flyselskapet. Still krav til denne kompensasjonen på stedet i forbindelse med forsinkelsen. Les mer på EUs sider om passasjerrettigheter.

Iblant samarbeider flyselskapene. Dette kan innebære at du bestiller en flytur med et flyselskap, men at den gjennomføres av et annet flyselskap. Dette er relativt vanlig og kalles ofte codeshare.

Visse flyselskap inkluderer både mat og drikke i prisen på flybilletten. Andre flyselskap tar betalt for mat og/eller drikke under flyturen. For ytterlige informasjon om service ombord, se flyselskapenes hjemmesider.

Om flyet ditt blir forsinket og du har bestilt tilleggsprodukter som f.eks. transport via TripX, må du forsøke å kontakte leverandøren og melde fra om din endrede ankomsttid.

Om du har bestilt tilleggsprodukter eksternt utenfor TripX, bør du kontakte leverandøren og melde fra om din endrede ankomsttid.

Hotell

Om den leverte tjenesten ikke stemmer overens med bestillingen skal hotellet informeres umiddelbart. Om ikke rettelse skjer skal den reisende kontakte TripX umiddelbart for assistanse. TripX har ingen mulighet til å løse et problem i etterkant etter hjemkomst. Internasjonale innsjekkingsregler gjelder, oftest utsjekk kl. 12.00 og innsjekk kl. 14.00. Lokale forskjeller kan gjelde (utsjekk kl. 11.00 – innsjekk kl. 15.00). Meldes fra om ved bestilling.

Leiebiler

Om levert tjeneste ikke stemmer overens med det som ble bestilt, skal leiebilselskapet umiddelbart bli informert om feilen, enten ved henting av leiebilen eller under leietiden, umiddelbart etter at problemet oppstår. Om ikke rettelse skjer, skal den reisende kontakte TripX umiddelbart for assistanse. TripX har ingen mulighet til å løse et problem i etterkant etter hjemkomst.

Reklamasjon

Om det skulle oppstå en feil under reisen på noen av reisekomponentene som kan gi grunn til reklamasjon, skal leverandøren (flyselskap, leiebilselskap, hotell etc.) umiddelbart informeres om dette og gis mulighet til rettelse. Om reklamasjon under reisen rettes direkte til leverandøren må du alltid forsøke å innhente bevis for dette. Dette er spesielt viktig om du etter hjemkomst ønsker å reklamere for noen del av reisen din. Reklamasjoner der den reisende ikke får rettet mangelen på stedet kan man henvende seg direkte til TripX for utredning. Reklamasjonen skal inneholde: Bestillingsreferanse, avreisedato, reisemål, nøye beskrivelse av problemet, samt helst en skriftlig redegjørelse fra leverandøren angående problemet og årsaken til dette. Avhengig av reklamasjonens karakter forbeholder vi oss 3-6 ukers behandlingstid. Via formular på www.tripx.no skal klagen sendes til e-mail.

Reisegaranti

TripX har stilt Reisegaranti til Kammarkollegiet (en parallell til det norske Reisegarantifondet). Reisegarantien gjelder ved kjøp av pakkereise hos TripX bestående av minst to deler (fly, hotell eller leiebil) på en og samme bestilling. Reisegaranti gjelder ikke ved kjøp av for eksempel kun fly, leiebil eller hotell.

Rettigheter for flypassasjerer

Samtlige flypassasjerers rettigheter omfattes av regelverk kalt Montreal-konvensjonen. Innenfor EU er det også et eget direktiv som alle flyselskaper skal følge.

Les mer på følgende link Regulation (EC) No 261/2004

Angrerett

Ifølge forbrukerkjøpsloven er det ingen angrerett på reiser som inneholder transport og losji. For mer info om dette, se www.konsumentverket.se

TripX sitt ansvar

TripX har under ingen omstendigheter ansvar for indirekte tap inkludert bl.a: Reduksjon eller tap av produksjon eller omsetning, uteblitt gevinst som følge av at avtale med tredjepart har falt bort, ikke blitt riktig oppfylt, eller ikke har kunnet inngås, eller skade som følge av derav, eller lignende tap, eller uteblitt eller redusert gevinst som bruker har forårsaket som et resultat av bruk av nettsiden, innholdet og de produkter som formidles av TripX.

Immaterielle rettigheter

Alle immaterielle rettigheter (inkl. patent, varemerkerettigheter og opphavsrettigheter) til nettstedet og dets innhold tilhører TripX og/eller samarbeidspartnere. Det er ikke tillatt å bruke nettstedet og dets innhold i kommersiell sammenheng som f.eks. publisering eller videredistribusjon.

Brukermisbruk

TripX nettside får ikke brukes til spekulative formål. Det er heller ikke tillatt å produsere villedende bestillinger uavhengig av formål. Misbruk av denne typen kan være kriminelt og vil bli politianmeldt. Det kan i grove saker foreligge erstatningsansvar for den som misbrukes nettsiden. Brukere som benytter seg av metoder beskrevet over og som bevisst utnytter nettsiden på ukorrekt måte vil utestenges helt eller delvis fra nettsiden.

Eksterne linker

TripX tar ikke ansvar for andre nettsider som har linket til TripX sine nettsider eller hvilke nettsider TripX linker til.

Innhold på TripX og nettsider linket dit

TripX sin målsetning er at all kommunikasjon skal være virusfri, men påtar seg ingen ansvar for konsekvenser som følge av at dette ikke er tilfelle.

TripX sine nettsider er nøye gjennomarbeidet og stor innsats har blitt lagt ned for å unngå og forhindre ulike feil. Innholdet kan likevel inneholde feil eller mangler av tekniske grunner, skrivefeil eller andre årsaker. TripX påtar seg ikke ansvaret for slike feil eller mangler. TripX garanterer ikke eierskap eller opphavsrett til innhold som er levert av tredjeparter. TripX garanterer ikke at nettstedet har en viss tilgjengelighet eller bestemte responstider. TripX fraskriver seg uttrykkelig ansvar for både direkte og indirekte skader og tap som oppstår som følge av nettstedet eller at nettstedet ikke fungerer tilfredsstillende.

TripX nettsted og dets innhold er gitt i «eksisterende tilstand».
Om TripX, til tross for overnevnte, skulle være skyldig i skader/kompensasjon, skal det totale beløpet aldri overstige et prisgrunnbeløp.

Gjeldende lov

Tvister i forbindelse med bruk av nettstedet og dets innhold skal avgjøres av Malmö tingsrett som første instans.

Integritets- og sikkerhetsspørsmål, se separat fane.

Når du bestiller en reise med TripX.no, aksepterer du også at Tripx Travel AB lagrer din e-postadresse for fremtidig markedsføring. Vi kommer ikke til å levere ut din e-postadresse til tredjeparter.

 

3. Svensk pakkereiserlov

Paketreselag 2018:1217, https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/paketreselag-20181217_sfs-2018-1217

For referanse: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-15-32

 

Viktig å vite

Allergier

Vi reiser til mange ulike land, og dermed kan kunnskapen om spesialkost og allergier variere, men den er nok generelt sett noe dårligere enn hjemme. TripX har dessverre ingen påvirkning på hvilke matlagingsmetoder som brukes, eller om spesialmat tilbys på hotellene – og spesialkost kan derfor aldri garanteres.

Om du har en luftbåren allergi, for eksempel allergi mot peanøtter, må du kontakte flyselskapet innen avreise. Flyselskapet kan aldri garantere at flyturen vil være helt uten peanøtter.

Ankomst

Under hvert hotell på www.tripx.no kan du lese om når innsjekkingen starter (kan bli endret på kort varsel). Rommene er vanligvis ikke tilgjengelige før hotellets angitte tid for innsjekking på ankomstdagen, men dette vil variere fra hotell til hotell.

Enkelte hoteller krever et depositum når du sjekker inn, som tilbakebetales ved hjemreise. Depositum som betales med kredittkort, kan ha en noe lengre tilbakebetalingsprosess – dette er helt utenfor TripX’ kontroll. Mange hoteller krever dessuten en ekstra avgift / et depositum for ting som fjernkontroller til TV-er eller klimaanlegg.

Merk at mange hoteller krever at bestilleren må ha fylt 18 år ved innsjekking.

Avreise

I henhold til internasjonale hotellregler disponerer du hotellrommet ditt frem til det er på tide å sjekke ut. Tidspunktet for utsjekking er oppført under hvert hotell på www.tripx.no (kan bli endret på kort varsel). Det oppgitte tidspunktet gjelder uansett om avreisen din finner sted på ettermiddagen, kvelden eller natten. Du kan imidlertid kanskje forlenge utsjekkingstidspunktet eller bestille et dagsrom ved behov – kontakt i så fall hotellets resepsjon. Eventuelle kostnader for dette betales direkte til hotellet.

Mange hoteller tilbyr bagasjerom og muligheter for dusjing etter utsjekking – ta kontakt med hotellets resepsjon for å få mer informasjon om dette.

Om du legger igjen passet ditt i resepsjonen, må du huske at du selv har ansvar for å hente det i god tid før avreise.

Videreforbindelser

Om du har behov for å bestille en hotellovernatting eller annen transport videre i tillegg til bestillingen din hos TripX, bør du bestille alternativer som kan endres/avbestilles. Dette for å unngå å måtte betale endrings- eller avbestillingskostnader, siden tidsendringer og innstillinger av flyvninger kan forekomme. Du bør videre forsikre deg om at du har minst tre timer mellom transporten videre og flyvningen som du har bestilt via TripX.

Avstand

Mange hoteller består av flere bygninger, noe som kan innebære at du bor langt unna hotellets resepsjon, restaurant og liknende. De oppgitte avstandene i lengde/tid til nærmeste strand eller sentrum vil gjelde fra hotellets tomtegrense.

Bagasje

Vi anbefaler at du legger nødvendige medisiner og verdisaker i håndbagasjen.

Skulle innsjekket bagasje bli skadet eller forsvinne, må du umiddelbart rapportere dette etter landing. Vær oppmerksom på at et spesielt skjema, P.I.R (Property Irregularity Report), må fylles ut og leveres på flyplassen, slik at flyselskapet skal kunne behandle eventuelle erstatningssaker. Oppdages ikke skaden på flyplassen, godtar noen få flyselskaper også meldinger om skader på bagasje inntil syv dager etter hendelsen. I slike tilfeller må du rapportere dette direkte til flyselskapet.

Bilder

I forbindelse med fotografering av hotellene brukes det iblant vidvinkelobjektiver. Disse kan få hoteller, bassenger og rom til å virke større enn de egentlig er. Leiligheten/hotellrommet som du får tildelt, kan ha en annen utsikt enn på bildene du finner på www.tripx.no . Interiørbilder kan dessuten vise en spesiell romtype eller romstørrelse blant hotellets mange leiligheter/rom. Dette betyr at rommet du har bestilt, kan se annerledes ut og ha en annen beliggenhet enn på bildene.

Støy

På både store og små reisemål fortsetter hverdagslivet i turistsesongen. Henting av søppel, vareleveringer og liknende foregår gjennom hele døgnet. Lokaltrafikken kan også øke til spesielle tider, men i enkelte land roer det seg ned under siestaen (tidlig ettermiddag).

Restauranter, barer og diskoteker har gjerne åpent frem til midnatt, gjerne også lenger, og derfor kan støy og musikk fra disse stedene forekomme. Musikknivået, trafikkstøyen og annen type støy utenfor hotellet er underlagt reglene og kontrollen til de lokale myndighetene og ligger derfor helt utenfor vår kontroll.

Mange hoteller er ikke lydisolerte, og derfor er det viktig at alle forsøker å vise hensyn under oppholdet sitt. I henhold til internasjonal praksis må det være stille på hotellene etter midnatt. Om du forstyrres av andre gjester, må du kontakte hotellets resepsjon.

Trening

På hotellene som har treningssenter, er standarden ofte enkel og utvalget begrenset. Hotellets tennis-, boccia- og minigolfbaner kan være avgiftsbelagte og ha varierende standard.

Flora og fauna

Vi anbefaler bruk av badesko, spesielt i Egypt, Kroatia og Hellas, hvor det finnes koraller og steinstrender.

Smådyr er noe du ofte vil møte på i løpet av utenlandsferien din. I varme klima er det ofte vanlig at fluer og mygg forekommer, så ta gjerne med deg myggstift/myggspray eller kjøp det på reisemålets lokale apotek.

Om du skulle få problemer med kakerlakker eller maur på hotellet, må du be om hjelp i resepsjonen, da personalet kan hjelpe til med sprøyting ved behov. Dessverre kan det forekomme dyr på reisemålet ditt, og dette er helt utenfor vår kontroll.

Noen hoteller kan ha nærhet til landlig bebyggelse, og det betyr at du kan ende opp med å bo i nærheten av esler, sauer og andre dyr, og alt dette innebærer.

Hotellklassifisering

Hvert hotell og ferieanlegg er offisielt klassifisert av det respektive landets turistmyndigheter. Også internasjonalt bedømmes hotellene og ferieanleggene av det respektive landets turistmyndigheter (men ikke i Thailand). Bedømmingen er kun basert på hotellets standard og fasiliteter, og derfor tas for eksempel ikke beliggenheten med i betraktning. Hvert hotell beskattes også ut fra den offisielle klassifiseringen. Forskjellen mellom fire stjerner og fem stjerner kan være hårfin.

Når vi jobber med mange forskjellige leverandører, nevner våre partnere romtypene etter eget skjønn. Det vil si det som kalles Superior Room på hotellets eget nettsted kan bli navngitt / presentert som Premium Room på leverandør A og Deluxe Room hos leverandør B etc. på TripX.

Hellig- og høytidsdager

For informasjon om lokale hellig- og høytidsdager henviser vi til de respektive landenes turistbyråer eller ambassader. Er du heldig, kan du få oppleve karnevaler, festivaler eller andre spesielle arrangementer under ferien din. Andre lands tradisjoner er morsomme å få ta del i, men det kan også innebære at fremkommeligheten og åpningstidene påvirkes.

Høy- og lavsesong

I høysesongen er det mye liv og røre. Restaurantene og barene er åpne, og det er full fart. Dette kan imidlertid innebære køer, venting og fulle strender. I lavsesongen kan du ofte regne med bedre service, færre køer og mer plass på stranden. På den andre siden kan mange hoteller, restauranter og liknende holde stengt i lavsesongen, og reisemålet kan virke øde. I begynnelsen og mot slutten av sesongen kan derfor utvalget av aktiviteter/fasiliteter på hotellene/reisemålet være begrenset.

Internett

Om et hotell har internettilgang, er det viktig å tenke på at det ikke alltid fungerer like raskt og stabilt som hjemme. Mange hoteller tillater ikke at du kobler deg opp via VPN eller liknende, siden internettilgangen kan være sperret for dette. Skulle ikke internettilgangen fungere, gir ikke dette grunnlag for kompensasjon heller, da dette er helt utenfor vår kontroll.

Gjenglemte eiendeler

Om du har glemt igjen personlige gjenstander på flyet, under transport eller på hotellet, må du henvende deg direkte til vår samarbeidspartner/leverandør for å få hjelp. TripX Travel har ikke noe ansvar for gjenglemte eiendeler.

Klimaanlegg

Dersom hotellet har klimaanlegg, vil dette være oppgitt i hotellbeskrivelsen. Det kan være at hotellet kun har klimaanlegg i fellesarealene. Bruken av klimaanlegget kan også være begrenset til bestemte tider på døgnet eller til den varmeste perioden av året. På de fleste hotellene kan imidlertid klimaanlegget kun tas i bruk når du befinner deg i leiligheten / på rommet. Vanligvis finnes det dessuten kun ett klimaanlegg per rom/leilighet og det er da oftest plassert på soverommene. Det finnes mange ulike typer klimaanlegg med ulik kapasitet og ulikt støynivå.

På enkelte hoteller kan det koste ekstra å bruke klimaanlegget, og du må da betale for dette direkte til hotellet.

Måltider
Frokost, halvpensjon, helpensjon og all inclusive kan bestilles som tillegg på mange hoteller, om det ikke allerede er inkludert i prisen. Hvis ankomsten og avreisen til/fra hotellet finner sted tidlig på morgenen eller sent på kvelden, kan det skje at ett eller et par av måltidene ikke vil være tilgjengelige om du har bestilt frokost, halv- eller helpensjon, eventuelt all inclusive. Merk at ingen måltider inngår før innsjekking eller etter utsjekking.

Bestiller du halv- eller helpensjon, eventuelt all inclusive, er det normalt en måltidsbuffé eller en spesialmeny som inngår. Dette kan imidlertid variere med sesongen og etterspørselen.

Om det finnes en à la carte-restaurant på hotellet, må bestilling av bord alltid gjøres via hotellet, og eventuelle reservasjonsavgifter må også betales til hotellet.

Nye hoteller

Erfaringen vår tilsier at alt ikke alltid går som planlagt ved åpningen av nye hoteller. Et helt nytt hotell må som regel gjennom noen «barnesykdommer», som mindre driftsforstyrrelser, eller at rutinene kanskje ikke er helt innarbeidet ennå.

Pass og visum

Mange land krever at passet til innreisende turister er gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedatoen. Merk deg også at nødpass ikke aksepteres på alle reisemål. Barn må, uansett alder, ha eget pass.

Reisende som ikke er norske statsborgere, bør forhøre seg med reisemålets ambassade/konsulat om hvilke regler som gjelder. Det er ditt eget ansvar som reisende å forsikre deg om at du har gjort det som er nødvendig for å gjennomføre reisen, som blant annet at du har gyldig pass og eventuelt visum.

Basseng

Om hotellet har et oppvarmet basseng, vil dette være nevnt i hotellbeskrivelsen. Et oppvarmet basseng innebærer at vanntemperaturen er på ca. 20–24 grader, om ikke annet er oppgitt. Temperaturen i oppvarmede bassenger kan synke noen grader på morgenen og kvelden, eller ved dårlig vær. Om et hotell har flere bassenger, er det vanligvis ett basseng som er oppvarmet, ikke alle. Det finnes normalt ikke nok solstoler til alle hotellets gjester, og det er generelt sett ikke lov å reservere solstoler. På mange hoteller er det dessuten ikke lov å ta med mat og drikke fra bassenget til rommet/leiligheten.

Reiseforsikring

Det er viktig å ha ordentlig reiseforsikring. Kontroller alltid hvilken type forsikring du har og hvilken reiseforsikring som inngår. Om du har en husforsikring, bør du kontrollere om den inkluderer reiseforsikring utenfor Norden. Merk deg at EUs helsekort kun gjelder for helsetjenester som er knyttet til det offentlige helsesystemet i landet du besøker.

Røykfrie hoteller

Røykfrie hoteller blir stadig vanligere. Enkelte hoteller tillater kun røyking på angitte områder, men vanligst er det at du får røyke på balkongen/terrassen din. Røykeforbud gjelder også for e-sigaretter. Det er ofte forbudt å røyke innendørs, både på rommet / i leiligheten og på hotellets offentlige områder, som i resepsjonen, bassengområdet og eventuelle restauranter. Vi ber deg ta hensyn og følge hotellets regler.

Strender

Vær oppmerksom på at det kan være undervannsstrømmer eller store forskjeller på flo og fjære. Respekter de eventuelle varslingsflaggene på stranden. Havfugler, maneter, tang og sjøgress finnes også periodevis ved mange strender.

Rengjøring

Rengjøringen av hotellrommene og leilighetene innebærer at gulv og bad vaskes, bordoverflater tørkes over, søppelet tømmes og sengene res opp – med andre ord er det en lettere rengjøring som tilbys. Dette kan finne sted både på formiddagen og ettermiddagen. I enkelte tilfeller vil det kreves en avgift for rengjøring etter avreise (oftest for leiligheter).

Senger
Standardmålet for vanlige senger er 70 x 180 cm.

Overmadrasser er sjelden inkludert som standardutstyr. Sengene kan derfor ofte oppleves som hardere enn det du er vant med.

Ofte er ekstrasengen en sovesofa/lenestol eller en sammenleggbar seng av betydelig enklere standard enn ordinære senger.

Det kan bli trangt i leiligheten / på rommet når ekstrasenger eller barnesenger benyttes.

På enkelte hoteller kan barn (på 2–11 år) dele en ekstraseng.

Grand lit er en liten dobbeltseng, minst 120 cm bred, med felles sengetøy.

Rom for tre personer har ikke nødvendigvis alltid tre senger. De består i de fleste tilfeller av en dobbeltseng og en flyttbar ekstraseng. På rommene til enkelte hotellkjeder finnes det ofte to brede senger, og da tilbys det ingen ekstraseng (for eksempel kan barn dele seng med foreldrene). Dette gjelder spesielt på reisemål utenfor Europa, men det finnes også i vår verdensdel.

Barnesenger er ofte tilgjengelig på de fleste hotellene, men vi kan dessverre ikke garantere det. Skriv i feltet for spesielle ønsker ved bestilling at dere har behov for en barneseng, så formidles det videre til hotellet.

Transport

Det er mulig å forhåndsbestille transport på majoriteten av reisemålene våre. Vi anbefaler at dette gjøres i forbindelse med bestilling av reisen, slik at du unngår administrative avgifter ved manuell bestilling via kundeservice. Du kan bestille transport manuelt senest syv dager før avreise.

På mange reisemål vil busstransporten organiseres for en samlet gruppe passasjerer fra flere ulike fly, og du kan derfor risikere å måtte vente en stund på flyplassen før avgang. Du har selv ansvar for å påse at bagasjen din kommer på og av bussen. Husk at kofferter og bager, på samme måte som på flyet, vil bli lagt oppå hverandre, og bagasjen derfor burde tåle dette.

Vi kan aldri garantere at barneseter er tilgjengelige hos våre leverandører, og vi anbefaler derfor at dere tar med barnesete selv ved behov. Ved tilgang kan ekstra gebyrer gjelde, som deretter betales direkte på plass.

Verdisaker

Oppbevar verdisaker og penger i hotellets safe. Mange hoteller krever en avgift og depositum for bruk av safe.

Varme og vann

På enkelte hoteller kan oppvarming koste ekstra, og betalingen for dette skjer da direkte til hotellet. Det finnes en rekke ulike oppvarmingssystemer/modeller med forskjellig kapasitet og ulikt støynivå. Enkelte hoteller har sentralvarme, noe som innebærer at oppvarmingen kun skjer til visse tider, som regel i perioden november–mars.

Vannet varmes gjerne opp ved hjelp av solcellepaneler eller liknende på taket. Det kan hende at kaldt- og varmtvannet varierer i løpet av dagen når mange gjester dusjer samtidig, eller hvis vanntrykket er dårlig. Vannrasjoneringer kan forekomme ved ekstreme forhold.