Ved booking på internett må du stole på at leverandøren følger gjeldende regelverk med hensyn til den svenske loven om beskytelse av personopplysninger.

Svenskenes Personuppgiftslagen (PuL) trådte i kraft i 1998 og har til hensikt å beskytte personer mot at deres personlige integritet krenkes når personopplysninger behandles.. Begrepet ”behandles” er ganske bredt og omfatter alt fra innsamling, registrering, spredning, sletting m.m. Den svenske personopplysningsloven er en parallell til den norske Lov om behandling av personopplysninger og andre tilsvarende parallelle direktiver i EU/EØS. Noe som gjør strømmen av opplysninger i EU/EØS-området lettere.

I PuL finnes regler for hvordan personopplysninger skal behandles. Loven bygger i høy grad på samtykke og informasjon til de registrerte. Det finnes også regler om sikkerhet og rettelse av feilaktige opplysninger. Selskaper, myndigheter, foreninger og andre kan  utnevne personopplysningsombud som på en selvstendig måte kontrollerer at personopplysninger behandles korrekt innenfor virksomheten.

Ved bruk av Tripx.se skal du kunne kjenne deg trygg på at samtlige opplysninger du gir oss kun brukes i den sammenheng det var tiltenkt. Nedenfor kan du lese om vår policy når det gjelder vår håndtering av de opplysninger vi samler inn om deg.

Når du bruker vår webside (TripX.no) og bruker våre tjenester, kommer vi til å be om at du oppgir noen personlige informasjoner. Hensikten er at du skal kunne benytte deg av våre tjenester som booking, spørsmålsstilling nyhetsbrev m.m. TripX overlevere kun dine personopplysninger i den grad en tredjeperson trenger de for å gjennomføre, administrere og ta betalt for din bestilling. Dette inkluderer selskaper og myndigheter innenfor og utenfor EU/EØS, for eksempel det flyselskap eller hotell som du har booket.

Når du fyller ut dine opplysninger på vår webside, gjør du det enklere for oss å hjelpe deg til å finne frem til de riktige produktene og tjenestene som kan leveres via våre webside. Vi håndterer disse personlige opplysningene ifølge gjeldende lovgivning. Dette innebærer at vi aldri utleverer din informasjon videre hvis vi ikke har din tillatelse og/eller at lovgivingen krever det.

Dine personlige opplysninger oppbevares i vår database kun så lenge som nødvendig for å gi deg den servicen du har bedt om.

Du kan når som helst, via e-post, meddele oss at dine personlige opplysninger skal slettes fra våre database.

Ansvarlig for personopplysninger, TripX Travel AB, Krankajen 20, 211 12 Malmö, Sweden, Org. nr. 556813-0099.

Når du sender oss en beskjed via en e-post, kan vi lagre informasjonen som for eksempel din e-postadresse, innhold, vårt svar og eventuelle oppfølgingsspørsmål. Vi gjør dette for eksempel for å kunne måle hvor raskt vi besvarer dine spørsmål, for å kunne gjøre dine opplevelser mer personlige og for at vi kontinuerlig skal kunne forbedre vår service til deg og overfor andre gjester.

Endringer

TripX kan i fremtiden komme til å gjøre endringer i vår policy, som vi oppdaterer kontinuerlig. TripX er ansvarlig for de personopplysninger som behandles og du er velkommen til å kontakte oss om du har noen spørsmål.

Cookies

Når du besøker vår webside kommer din datamaskin automatisk til å få en såkalt cookie. En cookie er en teksfil som identifiserer din datamaskin i vår server. Cookies identifiserer kun datamaskinen og ikke den individuelle brukeren. De fleste websider bruker cookies hver gang noen besøker websiden. Dette for å kunne identifiserer informasjon om antall besøkere, hvilke sider som besøkes, hvor lenge en besøkere har vært på en bestemt side osv. Når du besøker TripX´ webside kommer en cookie til å lastes ned til din datamaskin. Hensikten er å kunne fastslå om din datamaskin har besøkt vår webside tidligere og om mulig å gjøre det lettere for deg å navigere rundt på vår hjemmeside ut fra dine preferanser.

Du kan selv angi om du vil akseptere å ta imot cookies eller ikke. De mange nettleserne, deriblant Internet Explorer og Netscape, tar imot cookies automatisk. Det går an å endre innstillingene så at du får  en valgmulighet om du vil akseptere  cookies eller ikke. Det er også mulig å helt stenge av muligheten for å motta cookies. Men om funksjonen er helt avstengt eller begrenset, vil websiden du er inne på ikke fungere tilfredsstillende.