logo
logo
logo
logo

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

,
Krabi

Krabi

Hvis du liker vakker natur, krystallblått hav og fløyelsmyke strender vil Krabi være et utmerket alternativ for en ferie utover det vanlige.

Provinsen Krabi har ca. 450 000 innbyggere, og her finner vi blant annet Ao Nang, Koh Lanta og Ko Phi Phi. Provinsen er et utmerket utgangspunkt for utforskning da det er ca. 150 store og små øyer å besøke. Omverdenen oppdaget regionen i 2000 takket være filmen «The Beach» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Byen Krabi, med ca. 25.000 innbyggere, ligger omtrent 85 mil sør for den thailandske hovedstaden Bangkok. Før 80-tallet var Krabi en liten fiskerlandsby helt til den første runden med turister ankom. Deretter ble Krabi omgjort til en fullverdig by hvor turisme er nå den viktigste inntektskilden. Klatring, fugletitting, dykking, golf og ridning er noen av aktivitetene du kan oppleve i Krabi. Busstasjonen ligger ca. 7 km utenfor byen og kalles Ban Talaad, der blant annet busser til Phuket og Bangkok går fra. Imidlertid er avstandene i byen små og de mest effektive reisene foregår vanligvis til fots. Strendene, derimot, befinner seg et godt stykke utenfor sentrum, og du kan komme deg hit med songthaew (offentlig taxi), mc-taxi eller båt. Krabis brygge heter Chao Fah, og derfra går båter til Ko Phi Phi og Koh Lanta.

Du kan finne badebyen Ao Nang i Krabiprovinsen. Anlegget har et fargerikt mylder av butikker, restauranter og markedsboder, men nattelivet i Ao Nang er langt fra travelt i forhold til andre thailandske turiststeder. Her går du vanligvis inn på en bar eller sitter litt lenger på restauranten på kvelden. Med en longtail-båt kan du enkelt nå de fine strendene på de nærliggende øyene.

Avstand:

Krabi Airport – Krabi by: 12 km

Krabi Airport – Ao Nang: 24 km

Det er minibuss-service fra flyplassen i Krabi om reisefølget kan fylle opp bussen. Ellers går det taxi fra flyplassen. TripX tilbyr også transport som et alternativ når du bestiller reisen. Til mange hoteller kan du velge mellom privat taxi eller buss.

Fint å vite:

Som norsk statsborger trenger du ikke visum hvis du oppholder deg i Thailand i mindre enn 30 dager. Dette er fordi du automatisk mottar et 30-dagers turistvisum ved ankomst. For reise til Thailand må du ha et gyldig reisedokument i form av pass, og gyldighetsperioden må være på minst 6 måneder. Ved reise fra Norge er det ingen krav til vaksinasjoner for innreise til Thailand. Pass på at du også har en gyldig og god reiseforsikring på plass.

Husk på at røyking ikke er tillatt på mange offentlige steder og på mange hoteller – du må bruke spesielt utpekte områder for røyking. Det er også forbudt å ta med og bruke elektroniske sigaretter i Thailand.

For å bevare Thailands natur og strender har thailandske myndigheter fjernet kommersielle aktiviteter på strendene. Dette betyr at visse aktiviteter ikke lenger er tillatt på strendene, som for eksempel strandkaféer og utleie av solsenger eller parasoller.

Vær oppmerksom på at det er vanlig at hotellet belaster et depositum for minibaren når du sjekker inn.

Enkelte steder pleier barn å dele seng med sine foreldre. Det vil si at du må dele en eksisterende seng/senger i rommet/leiligheten.

Rectangle 5 CopyCreated with Sketch.
Group 18Created with Sketch.