logo
logo
logo
logo

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

,

Gjeldende informasjon om koronaviruset

(sist oppdatert 2020-05-26, 14:04)

Coronakrisen

Situasjonen i Europa, og andre deler av verden er uvanlig og ekstrem, og vår jobb går i hovedsak ut på å så kjapt som mulig agere på de ulike situasjoner som oppstår på våre reisemål grunnet coronaviruset. Vi agerer fortløpende basert på kommunikasjon fra myndighetene.

En oversikt over alle offisielle beslutninger som er tatt, og som påvirker en reise til eller fra en destinasjon, finnes lenger ned på siden under «aktuell informasjon»

Denne oversikten oppdateres fortløpende basert på offisiell informasjon. Vi ber deg som kunde respektere dette og lese informasjonen før du kontakter oss.

Dersom din reise ikke omfattes av det du kan lese på vår informasjonsside, så vil din reise gjennomføres som planlagt.

Det forekommer at beslutninger som tas av lokale myndigheter ikke er koordinert med andre lands myndigheter. Dersom vi ikke har fått offisiell informasjon om hva som gjelder juridisk for eventuelle refusjoner, kan vi heller ikke svare eller agere på dette. Dersom du trenger svar før vi mottar offisiell informasjon fra myndighetene, ber vi deg kontakte ditt forsikringsselskap.

Når behandles saken din?

Vi er tvunget til å prioritere å hjelpe kunder som faktisk påvirkes, og vi jobber døgnet rundt med å håndtere alle henvendelser. Henvendelser prioriteres uten unntak basert på følgende prosess.

  • Først hjelper vi kunder med avreise i dag
  • Deretter hjelper vi kunder med avreise i morgen, osv.

Alle som påvirkes vil bli kontaktet av oss personlig, det garanterer vi!

Reisen din er kansellert – hva sjer nå?

Hvilke forutsetninger må være tilstede for at en reise kan innstilles?

I de tilfeller der offisielle myndigheters anbefaling fører til at en reise ikke kan gjennomføres vil vi følge reglene slik de er definert i pakkereiseloven, ved at vi først forsøker å finne et fullgodt alternativ. Dersom dette ikke er praktisk mulig, eller situasjonen er av slik karakter at vi sammen med våre samarbeidspartnere ikke kan levere den reisen som er bestilt, vil reisen innstilles. Berørte kunder blir kontaktet.

Vi har for tiden ekstremt stor pågang til vår kundeservice på grunn av koronasituasjonen. Av denne grunn vil det dessverre ta lang tid før vi har mulighet til å behandle din henvendelse gjellende refusjon i forbindelse med innstilt eller avbestilt reise. Vi håper på forståelse for dette, i en svært krevende situasjon.

Reisen er innstilt – hva skjer nå?

Alle deler av reisen forskuddsbetales av oss når du gjennomfører din bestilling. Under normale omstendigheter tilbakebetales innstilte reiser fra våre leverandører raskt. Koronapandemien er ingen normal situasjon, tvert imot.

De fleste hoteller og flyselskap holder igjen tilbakebetalingene til reiseselskapene, deriblant Norwegian Holidays, og fordi vi er avhengig av tilbakebetaling for å kunne utføre refusjoner er det dessverre svært vanskelig å forutsi når tilbakebetaling til deg vil skje. Det vi kan si er at det vil ta mye lenger til enn normalt å behandle saker om tilbakebetaling for innstilte/avbestilte reiser.

Vi beklager dette og ber om forståelse for situasjonen.

Du har ikke mottatt noen informasjon om at reisen er kensellert – hva gjelder?

Dersom det ikke foreligger en situasjon slik som beskrevet over, og vi kan levere reisen i sin helhet til en spesifikk destinasjon, kommer reisen til å gjennomføres, og vanlige avbestillingsregler gjelder.

Hvilke avbestillingsregler gjelder?

Reiser med avbestillingsbeskyttelse

For reiser hvor kunden har kjøpt avbestillingsforsikring, vil vanlige avbestillingsvilkår gjelde. Akutt sykdom skal bekreftes med legeerklæring. Refundering av reisens pris skjer etter at vi har mottatt legeerklæring

Forsikringer

Vi anbefaler at alle reisende gjør seg godt kjent med sin reiseforsikring. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap dersom du har spørsmål vedrørende din reiseforsikring

Informasjon finnes her: https://www.forbrukerradet.no/siste-nytt/sjekk-hva-reiseforsikringen-dekker-for-ferien/

Har du kjøpt forsikring fra Norwegian Holidays? Læs her: https://help.tripx.se/hc/no/sections/115001025965-Forsikringer-og-vilk%C3%A5r

Informasjon fra Europeiske Reiseforsikring finnes her: https://www.europeiske.no/privat/reisetips/reiseinfo-advarsel

Aktuell situasjon – hvilke land er berørt?

Albania
På grunn av restriksjoner som Albania har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Argentina
På grunn av restriksjoner som Argentina har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Belgia
På grunn av restriksjoner som Belgia har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Brasil
På grunn av restriksjoner som Brasil har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Bulgaria
På grunn av restriksjoner som Bulgaria har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Danmark
På grunn av innreiseforbudet som den Danske stat har innført 14. mars innstilles alle reiser med Danmark som den endelige destinasjonen med avreise innen 7 dager. Berørte kunder blir kontaktet.

Egypt
På grunn av restriksjoner som Egypt har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Emiratene
På grunn av restriksjoner som Emiratene har innført 17. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Estland
P.g.a unntakstilstand kunngjort 12. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Frankrike
På grunn av restriksjoner som Tyskland har innført 16. Mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Hellas
På grunn av restriksjoner som Hellas har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Irland
På grunn av restriksjoner som Irland har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Island
På grunn av restriksjoner som Island har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Israel
På grunn av Israels krav om karantene-logikk, vil alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Italia
P.g.a. Hvis den italienske regjeringen bestemmer seg for å karantene hele landet, vil alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Kroatia
På grunn av restriksjoner som Kroatia har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Kypros
På grunn av innreiseforbudet som Kyrpos har innført 15. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Kroatia
På grunn av restriksjoner som Kroatia har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Latvia
På grunn av restriksjoner som Latvia har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Litauen
P.g.a. regjeringens beslutning om å karantene hele landet fra 16 mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Macedonia
På grunn av restriksjoner som Macedonia har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Malta
Maltas regjering har kunngjort 13. Mars obligatorisk innreisekarantene på 14 dager. Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Marokko
På grunn av innreiseforbudet som Marokko har innført 15. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Montenegro
På grunn av restriksjoner som Montenegro har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Nederland
På grunn av restriksjoner som Nederland har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Portugal
På grunn av restriksjoner som Portugal har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Polen
På grunn av nye oppføringsregler som gjelder fra 15. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Qatar
På grunn av restriksjoner som Qatar har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Serbia
På grunn av restriksjoner som Serbia har innført 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Spania
Grunnet Spanske myndigheters beslutning den 14. mars om å sette hele landets befolkning i karantene: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Storbritannia
På grunn av restriksjoner som Storbritannia har innført 17. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Thailand
På grunn av restriksjoner som Thailand har innført: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Tsjekkia
På grunn av en unntakstilstand som ble kunngjort 12. mars:
Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Tyskland
På grunn av restriksjoner som Tyskland har innført 17. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Tyrkia
På grunn av innreiseforbudet som Tyrkia har innført 14. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Ukraina
På grunn av restriksjoner som Ukraina har innført fra 17. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Ungarn
På grunn av restriksjoner som Ungarn har innført 16. Mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

USA
På grunn av at USA har bestemt seg for å nekte innreise for innbyggere som bor i Schengen, vil alle turer til USA bli avlyst til 13. april. Berørte kunder blir kontaktet.

Østerrike
På grunn av innreiseforbudet som Østerrike har innført fra 16. mars: Alle reiser med avreise de nærmeste 7 dagene kanselleres løpende. Berørte kunder blir kontaktet.

Alle andre land og destinasjoner
Slik situasjonen er nå, vil din bestilte reise fullføres som planlagt. Hvis det er endringer, kontakter vi deg direkte og personlig. Standard avbestillingsregler gjelder.